Програми

Естествените цикли на живота

Не се тръшкай, когато си в период на вътрешна работа. Приеми го. Отпусни се. И се остави.

Егото се гърчи и бунтува. И ти става по-трудно да минеш през този период.

Има естествени цики на живота, периоди в които си долу, вътре в теб, там където е тихо. Това е интровертния ти период. Той понякога зависи от неща, които са извън твоят контрол – пълнолуния, затъмнения… Понякога обаче си е просто периода “долу” на кривата с естествените цикли от живота ти. Горе-долу, вън-вътре, шумно-тихо, светло-тъмно… естествените цикли на живота ти. Представи си го като крива на живота ти. Има моменти, в които си долу, после тръгваш нагоре и стигаш до връхната точка, и после отново слизаш надолу…

Егото обаче има нужда от логично обяснение и винаги се тръшка: “Защо сега?… Защо на мен?…” А единственото, което трябва да направиш е да го приемеш, да се отпуснеш и да вземеш максимума от това “долу”. Да го приемеш с благодарност. Защото в периодите на “долу” ние винаги сме “вътре в себе си, където е тихо и тъмно”. Там сме най-близо до божественото ни начало вътре в нас и имаме пряк достъп до божествената ни изначална мъдрост. Там, в тази точка ние се докосваме до вътрешната си мъдрост и черпим от нея – осъзнаваме неща за себе си, за света, за другите, получаваме ясни знаци и сигнали накъде да вървим, коя е правилната посока… Трябва да приемаме тези периоди с благодарност. За яснотата която ни дават. Защото след тях следват периодите които са екстровертни, или сме “горе” на кривата. Там сме с много хора, винаги е шумно и светло, и тогава ни е времето да “раздадем” мъдростите, до които сме се докоснали, когато сме били “долу”.

Затова, притихни когато си там долу, там вътре в теб. Потъни! Слушай! И се отпусни! Наслади се на тишината и на времето само за теб. Поеми с пълни шепи от мъдростта, която само вътрешната тишина и мир могат да ти дадат! Мъдростта, която ще раздадеш когато излезеш “навън”. Но ако се опъваш, и оставиш егото ти да се тръшка, не само че няма да спреш процеса и ще ти стане още по-трудно, но и ще загубиш един много важен момент да поемеш вътрешна мъдрост и божественост. Които ще са ти много необходими след това като се качиш отново “горе”.

Вслушвай се в естествените цикли на живота!

Те са твоето “Ин и Ян”!

Те са твоето “Вътре и Вън”!

Те са твоето “Горе и Долу”!

Без тях няма цикъл, няма живот!

Приеми ги като нещо естествено и им се отдавай напълно!

Остави егото настрана, не се тръшкай заедно с него и се отпусни в цикъла на живота, в който си в момента!

Ако си “долу” – притихни, изгаси лампата, седни и се заслушай. Чуй!

Ако си “горе” – раздавай, смей се, общувай, напредвай, помагай! Разкажи, това което си осъзнал!

Бъди в пълен синхрон с естествените цикли на собствения ти живот и не позволявай на егото да те обърка!

Лидия

Leave a Reply

Your email address will not be published.