Програми

Върни се към първоначалното ти естествено състояние на божествена любов

Върни се към първоначалното ти естествено състояние на божествена любов и пълно приемане на себе си като частица от Бога.

Имаш ли нужда да се харесваш на всички?

Има ли значение за теб чуждото мнение?

Нараняват ли те критиките на хората около теб?

Живееш ли по правилата на другите, само защото искаш да си приет?

Притесняваш ли се да изкажеш различно мнение, за да не бъдеш отхвърлен?

Опитваш ли се да оправдаваш очаквания, за да не бъдеш изоставен?

Ако отговора на тези важни въпроси е “Да”, то най-вероятно причината се крие дълбоко в детството ти. Дали си бил наранен и изоставен от близък човек? Дали си бил изхвърлен от група хора, на която си държал? Дали си бил толкова различен, че винаги си се чуствал аутсайдер?… Всички тези травми в детството ти са станали причина да се затвориш за себе си и да започнеш да се опитваш да се “вписваш”, за да бъдеш “приет”. Започнал си да се отричаш от себе си, за да станеш друго “себе си”, което да се харесва на другите. Или – спрял си да се приемаш, харесваш и обичаш!

А това е естественото ти състояние! Това е състоянието ти от рождение! Това е състоянието ти по право! А именно – Да се приемаш безусловно, да се харесваш и цениш такъв какъвто си, да се обичаш като частица от Бога! Така се раждаме! Едно бебе не се пита дали се харесва, дали се приема, дали се обича, и дали за другите е важно и биха приели, че то е гладно – това е най-важното нещо за него, защото то за себе си е най-важното нещо на света! Ето в такова състояние се раждаме! Естествено и пълно приемане на себе си! И после го губим!

Как да се върнем към това първоначално божествено състояние на безусловна любов и пълно приемане на себе си като частица от Бога?

Не е лесно!

Цял живот търсим връщането към това състояние и използваме различни техники, терапии, похвати… Лично съм опитвала много от тях, именно в стремежа си да се върна към онова първоначално състояние. Обикновено започваме да търсим причината, да ровим надълбоко в миналото, да се опитваме да разберем защо сме го загубили… Използваме различни методи и терапии, за да се разровим назад и да изкараме тази болка. Колко много пъти съм го правила?!?… Но знаеш ли какво открих лично аз за себе си?… Не е нужно да правиш един милион различни терапии за различни проблеми в живота си. Единственото нещо, което анулира всичко друго и те връща към естественото ти състояние е ДА СЕ ЗАОБИЧАШ ОТНОВО!

Луиз Хей казва, че любовта към себе си лекува абсолютно всичко. Защото и тя е открила именно това – Любовта към себе си анулира всички стари модели, всички травми, всички проблеми, и става ненужно да се ровиш в проблемите един по един, и единственото което трябва да направиш е да започнеш да се обичаш отново!

Това е достатъчно да се “рестартираш” и преродиш за напълно нов и по-осъзнат живот!

Аз го направих!

А ти?…

Лидия

Leave a Reply

Your email address will not be published.