Програми

Спри да очакваш и живей в настоящето

Не искаш да си разочарован? Не искаш повече болка?

Тогава спри да очакваш! Живей в Настоящето!

Просто е – Имаш очаквания за някого или нещо, той не ги оправдава и ти си разочарован и изпитваш болка!

Като е толкова просто, защо на повечето от нас ни е трудно да нямаме очаквания?

Защото имаме склонност да живеем там някъде напред в бъдещето. Не ни е достатъчен настоящият момент. Това което ни се случва сега. Искаме повече, искаме още, искаме нещо друго да се случи. В бъдещето.

Да имаш очаквания е като да живееш в Бъдещето. “Той ще направи така!”, “Тя ще ми се обади!”, “Ние ще живеем в тази къща!”, “Очаквам, че ще се сдобрим!”… Повтарящият се мотив е “ще”. Мисълта ти непрекъснато живее в бъдещето, за което имаш определени очаквания как точно искаш да се случи.

Не се случва така и естествено си разочарован и те боли!

Как да избегнем това?

Като начало се научи да живееш в Настоящето!

Спри мисълта непрекъснато да се рее в бъдещето и бавно и постепенно я насочвай да се връща отново и отново в Тук и Сега! Научи се да се наслаждаваш на нещата, които имаш в момента! Научи се да се радваш на пътя, който извървяваш до там за където си тръгнал! Повтаряй си: “Аз съм в Тук и Сега! Единствената ми реалност е тази, в Настоящият момент!”

Спри да се опитваш да контролираш бъдещето си! Спри да контролираш изобщо! Пусни контрола! Довери се на живота! Довери се на Вселената! Довери се в процеса! Пусни се и имай Вяра! Казвай си: “Аз се доверявам на живота напълно и безусловно! Знам, че той ще се погрижи за мен! “

Дай на Вселената само веднъж “поръчката” си за това, което би искал да се случи в живота ти. И после пусни представата. Как точно ще се случи?… Кога точно ще се случи?… С кого точно ще се случи?… Не мисли! Не анализирай! Не разсъждавай! Ти не си достатъчно осъзнат и “широк”, за да знаеш кое е най-добро за теб! Просто остави нещата да се случат, приемай ги и ги наблюдавай! Ще бъдеш изненадан! И то – приятно!

И последно – Приемай всичко, което Вселената ти изпраща. Дори и на пръв поглед да изглежда, че това не е точно това което си искал. Бъди отворен и приемай! Понякога това, което искаме не идва в тази “опаковка”, която сме си представяли. И ако сме предубедени, можем да пропуснем много хубави неща. Научи се да си отворен, да приемаш и да наблюдаваш!

Да нямаш очаквания!

Едно от най-хубавите неща ми се случи, когато пуснах представите си, пуснах очакванията си, настроих се на вълна “приемам” и “доверявам се напълно” и точно тогава се случи. Първоначално не беше в този вид, в който си представях че ще дойде, но аз въпреки това го приех. Осъзнах, че имам предразсъдъци и ги оставих настрани. След време се оказа, че това което получих е в пъти по-хубаво от това, което е било възможно да си представя! Нямах очаквания и бях приятно изненадана!

Пусни очакванията!

Живей в Настоящето!

И Приемай!

Лидия

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.