Програми

Какво ти пука за мнението и одобрението на другите?

Какво ти пука за мнението и одобрението на другите? Те не живеят твоя живот. Важно е да ти пука за твоето собствено мнение и одобрение. Ти да се харесваш и ти да се радваш на това, което си.

Вчера един приятел ми каза, че ужасно много се притеснява какво аз мисля за него и за това дали ще го одобря. Дори се е притеснил толкова, че ме е сънувал как назидателно му се подигравамJ А пък аз, повярвайте ми, въпреки че съм доста взискателна, и към себе си, и към другите и харесвам нещата да са перфектни, съвсем не съм толкова лоша, че открито да се подигравам на някой, който виждам, че все пак полага усилияJ

Замислих се, колко често живеем живота си заради другите? Заради това какво те ще кажат и какво е тяхното мнение за нас? Дали ще получим одобрението им за новата ни работа? Какво ще кажат за новата ни прическа? Как ще реагират ако случайно не се справим много добре? Дали ще ни се присмиват и хулят зад гърба ни? Или съвсем директно в очите ни? …

Всичките тези въпроси всъщност ни блокират и спират нашия стремеж да дадем най-доброто, на което сме способни. Вместо да сме мотивирани ние се чустваме скапани още преди да сме направили първата крачка.

Затова, запомнете:

Не е важно да се харесваме на другие, а на себе си!

Не е нужно да имаме одобренито на другите, а своето собствено!

Няма значение какво мислят другите за нас, а какво ние мислим за себе си!

И не забравяйте – Вие сте най-добрата версия на себе си и правите най-доброто, на което сте пособни точно в този момент! Утре може да е различно, но днес, сега вие сте най-добрата си версия! Повярвайте в това и ще се чуствате толкова мотивирани да продължите, че дори няма да чуете мнението на околните. А дори може да се изненадате ако случайно спрете и се заслушате да ги чуете да шепнат: “Хей! Ама тя/той се справя много добре! Възхищавам й/му се! Браво!”

А! И още нещо … Няма значение аз какво мисля за васJ, нито той, нито тя, нито те… Знайте, че колкото повече постигате, толкова повече хейтъри ще се появяват и толкова повече няма да се вписвате в шаблоните и това ще дразни посредствените хора. Радвайте се когато получите критика. Това означава че вече сте постигнали достатъчно, за да излезете извън рамките на шаблона и сте станали “видими и значими”!

С обич,

Лидия

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.