Програми

Добро – лошо! Ин – Ян!

Добро – лошо!

Светло – тъмно!

Ден – нощ!

Противопоставянето е най-естественото нещо на тази планета.

Толкова естествено, че дори не го мислим. Просто знаем, че това е така и го приемаме.

Защо тогава ни е толкова трудно да приемем, че както има добри, така има и лоши? Че след нещо лошо винаги идва нещо добро и обратното? Че изобщо лошото съществува? И какво е лошото? Кои са лошите? За нас лошите са те, за тях обаче сме ние! Въпрос на гледна точка! Въпрос на разбирания, осъзнаване, въпрос на избор…

Ин и ян!

Или във всяко черно има точка бяло, и във всяко бяло има точка черно. Вечният баланс, на вечното притовопоставяне. Това е нашата планета! Ако искате друга – само от добри и светли същества и случки, отидете на друга планета! На тази има ден и нощ, слънце и луна, и те винаги се преплитат и противопоставят и винаги ще е така! Химерата с новите времена, в които всички ще сме светли, добри и красиви, е само химера за съжаление. Или не! Не за съжаление – защото някога някъде там ние сме избрали като души да се родим на тази планета ИМЕННО заради това противопоставяне, за да изследваме тази реалност – на противоположностите.

“Бъди най-добрата версия на себе си!”

А какво ако за някой човек да бъде най-добрата версия на себе си, да бъде най-доброто и адекватно проявление в този си живот е именно да бъде лош и тъмен? Какво ако той е дошъл да изследва и да превъплъти в живота си именно тази опитност – да бъде тъмен? Какво ако това е част от неговото еволюционно развитие и това е неговият път? Ще му го откажем ли? Да следва еволюцията си?

Светло – тъмно, добро – лошо са само въпрос на възприятия и на гледна точка и са взаимно разменяеми и в непрекъснато противопоставяне в търсене на баланса. Вечният баланс.

За някой да бъде най-доброто на което е способен е именно да бъде и да си позволи да изследва най-тъмните страни на своето същество.

Всичко друго е фалш, лицемерие, неразбиране, неосъзнатост и асоцииране и потъване в “ролите” на живота.

Гледай живота като наблюдател, отстрани, от високо, и всичко ще придобие съвсем различен и естествен смисъл. Всяко нещо, което се случва в живота е нормално и естествено. Приеми го!

Приеми живота!

Радвай се на неговото вечно търсещо баланса си противопоставяне и на неговите вечно търсещи изява противоположности!

Намери баланса на вечното противопоставяне вътре в теб и остани в него!

Лидия

Leave a Reply

Your email address will not be published.